Verbalno o vizualnom: obrada djela likovnih umjetnosti

-10%
Verbalno o vizualnom

Verbalno o vizualnom

Cijena: 39,90 EUR (300,63 HRK)
Cijena s popustom: 35,91 EUR (270,56 HRK)

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 39,90 EUR (300,63 HRK)

Količina

Broj nagradnih bodova koje ćete ostvariti kupnjom jednog proizvoda: 3.

Rastuća je potreba korisnika za informacijama koje nastaju u širem baštinskom okruženju i za podatcima koje mogu dobiti bez konzultiranja primjerka u ruci, ili posjeta određenom muzeju ili galeriji u kojoj se opisano djelo nalazi. Razvoj informacijskih tehnologija omogućio je nove načine muzejskog poslovanja i novu paradigmu pristupa potrebnim informacijama.

Namjera je objavljivanja ovoga djela olakšati svima, u prvom redu kustosima, koji u svojim fondovima posjeduju vizualnu građu, njezinu formalnu i sadržajnu obradu, kako bi bila i daljinski dostupna svim korisnicima. Svi korišteni primjeri djela su autora značajnih za hrvatsku kulturu, pa je to i svojevrstan pregled hrvatske vizualne umjetnosti.

Nacionalni Pravilnik za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima dao je okvir za izradu priručnika za pojedinu vrstu građe, pa tako i vizualne. Taj opis mora odgovarati svakoj pojedinačnoj vrsti vizualnog djela i pritom uključivati sve formalne i sadržajne karakteristike tih djela. Opis mora odgovarati različitim potrebama korisnika, bez obzira na informacijski sustav kojim se pojedina baštinska ustanova koristi. U ovom su djelu stoga obuhvaćeni svi oni radovi kojima je primaran vizualni prikaz, a to su crteži, grafike, slike, plakati, ex librisi, stripovi, crtani i igrani filmovi, razglednice, grafičke mape, skulpture, reljefi, medalje, kao i ona likovna građa koja je od osobite važnosti za hrvatsku kulturu, a nalazi se u pojedinim starim i rijetkim knjigama.

79,00 KM

Availability: Na zalihi

Težina 350 g
Dimenzije 16,5 × 24 cm
Autor

Godina

Uvez

Broj stranica

280

Verbalno o vizualnom: obrada djela likovnih umjetnosti
79,00 KM

Availability: Na zalihi

Scroll to Top