Paloma Negra

Jugoslavija 1950.: David, 42, pukovnik je vojske, udovac sa 15-godišnjim sinom. Umoran je od okrutnosti i rata i odbija potpisati nalog za pogubljenje skupine političkih zatvorenika čak i ako zna da to znači njegovu vlastitu smrt. Njegov prijatelj General (62) intervenira i šalju ga na nemoguć i samoubilački zadatak da se iskupi. Mora otići u udaljeno planinsko selo i razoružati skupinu lokalnih krijumčara koju predvodi Michael (47). Davidov sin će ostati u gradu. Bit će siguran u svojoj elitnoj školi jer će biti pod strogim nadzorom. Ako David pogriješi, njegov bi sin mogao jednostavno nestati.

U selu David upoznaje Mariju (40) i oni se zaljubljuju. Maria je Michaelova ljubavnica, prodala je svoje tijelo za kćerinu hranu prošle oštre zime. Michael ima slaboumnog sina i čudne i napete oblike trokuta: David, Maria i Michael pokušavaju se kontrolirati da ne povrijede svoje potomke. Napetost raste i svi znaju da mir neće potrajati.

Putujuće kino dolazi u selo i seljani neprestano gledaju meksičku melodramu cijelu noć. Ujutro mladi znaju sve pjesme napamet i formiraju mariachi bend. Osim krijumčara sada čak i mladi hodaju u meksičkim uniformama, naoružani da izgledaju autentičnije.

I Davidov zapovjednik dolazi u selo da vidi kako je David…

21,00 KM

Dostupno uz narudžbu

Težina 550 g
Broj stranica

311

Autor

Godina

Uvez

Prijevod

Dejan Tešić

ISBN

978-9958-29-181-4

Paloma Negra
21,00 KM

Dostupno uz narudžbu

Scroll to Top