Islamska pravna kultura u tranziciji: eseji u čast Fikreta Karčića

35,00 KM

Besplatna dostava za Sarajevo na narudžbe veće od 50KM

  • Bez rizika! Povrat novca garantujemo.
  • Brza dostava.
  • Sigurno plaćanje.
Platite sigurno

Opis

Između korica ove knjige sabrani su prilozi koje su njihovi autori kao prijatelji i kolege profesora Fikreta Karčića napisali njemu u čast a u povodu obilježavanja četrdeset godina njegovog aktivnog naučno-istraživačkog i nastavničkog djelovanja.

U prvom dijelu su radovi o temama kojima se profesor Karčić bavio u svom naučno-istraživačkom radu: historija šerijatskog prava i islamskih institucija, islam u savremenom svijetu i posebno na Balkanu, religija i pravo. Svoje radove u ovom dijelu knjige potpisuju reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, Enes Karić, monsinjor Mato Zovkić i drugi. Drugi dio ove publikacije su dijelom refleksija na vremena u kojima je profesor Karčić djelovao, ali imaju i ličnu notu. Tu nalazimo tekstove Hilme Neimarlije, Tarika Haverića, Kari Vogta, Tore Lindholma i drugih.

Knjiga sadrži ličnu, prigodnu i selektivnu biografiju i bibliografiju radova profesor Karčića što istraživačima koji se bave ovim i srodnim temama može poslužiti kao putokaz kroz naučno-istraživačko putovanje.

Dodatne informacije

Težina750 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

978-9926-471-27-9

Broj stranica

422

Brand

Brand

CNS

Islamska pravna kultura u tranziciji: eseji u čast Fikreta Karčića
35,00 KM
Scroll to Top