Nijema pacijentica

25,00 KM

Kategorije: ,

Već 76 sedmica na vrhu liste najprodavanijih naslova na Amazon.com

Mješavina hičkokovske napetosti, zavjere Agathe Christie i grčke tragedije

Život Alicije Berenson naizgled je savršen. Poznata slikarica udata je za modnog fotografa, živi u velikoj kući s velikim prozorima s pogledom na park u jednom od najpoželjnijih dijelova Londona. Kada se jedne večeri njen suprug Gabriel kasno vrati kući sa snimanja, a ona ispali pet hitaca pravo u njegovo lice, Alicija nikad više ne progovori nijednu riječ.

Alicijino odbijanje da govori ili da da bilo kakvo objašnjenje, porodičnu tragediju pretvara u nešto daleko veće, misteriju koja okupira maštu javnosti a Aliciju karakateriše kao ozloglašenu. Cijena njenih slika raste, a ona, nijema pacijentica, skrivena je od tabloida i reflektora u Groveu, čuvanoj forenzičkoj jedinici u sjevernom dijelu Londona.

Uvjeren da će uspjeti gdje su drugi podbacili, Theo Faber, forenzički psihoterapeut, dugo je čekao priliku da radi s Alicijom. Opsjednut istraživanjem njenog zločina, sluti da Alicina šutnja ima puno dublje korijenje nego što se isprva mislilo. Odlučnost da je natjera da progovori i razriješi misteriju ubistva njenog supruga, vijugavim ga putem odvodi do njegovih vlastitih motiva – u potragu za istinom koja prijeti da ga će uništiti…

A ako ona progovori, želi li on čuti istinu?

Oštar, pametan i krajnje originalan triler Nijema pacijentica istražuje složenost traume i ljudsku psihu. Očaravajući i uznemirujući u jednakoj mjeri, Michaelidesov debi najavljuje dolazak izuzetnog novog talenta koji nudi psihološku napetost u njenom najboljem izdanju.

Brand

Buybook

Težina 360 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

321

Scroll to Top