Nadnaravni jezik Kur’ana

12,00 KM

Kategorija:

U ovoj očaravajućoj studiji autor je nastojao rasvijetliti mnoge nadnaravne aspekte Svetoga teksta iz lingvističke perspektive, te razloge zbog kojih su ljepota i savršenstvo Kur’ana bili sasvim novi i čudesni ušima stanovnika Arabije u VII stoljeću. Budući da su prvi slušatelji bili majstori arapskoga izraza te stoga umjeli cijeniti Kur’an, njihove impresije govore mnogo same za sebe.

Ova je knjiga engleski prijevod izvornog skraćenog izdanja na arapskom jeziku pod naslovom Al-Mu‘ğiza. Namijenjena je čitateljima koji nisu stručnjaci u ovoj oblasti, tako da znanje arapskog jezika nije neophodno za razumijevanje problema iz morfologije i drugih lingvističkih disciplina, iako je sposobnost čitanja arapskog pisma dobrodošla, ako ne i neophodna. U svome pokušaju da otkrije tajne njegovoga jezika i strukture, Bassam Saeh vodi čitatelje s namjerom da cijene ljepotu Kur’ana, da se više udube te jasno razumiju njegovu strukturu i tok. Posvetivši posebnu pažnju suri el-Muddessir kako bi potkrijepio svoju analizu, autor oživljava Objavu s ciljem da pokaže kako svaka kur’anska sura ima svoje zasebne karakteristike koje ju čine jedinstvenim i neodvojivim dijelom cjeline.

Nijedno izlaganje samo po sebi nije dovoljno za puno razumijevanje Kur’ana. Međutim, ovo je djelo neizbježan saputnik u traganju za boljim shvatanjem Svetoga teksta i većom privrženosti njemu.

Brand

CNS

Težina 135 g
Dimenzije 21 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9789958022685

Broj stranica

104

Scroll to Top