Međuvjerski dijalog: vodič za muslimane

14,00 KM

Kategorija:

Prvenstvena uloga međuvjerskog dijaloga jeste uklanjanje nesporazuma i prihvatanje razlika, a cilj je stvaranje ozračja miroljubive koegzistencije i harmoničnih društvenih odnosa.

***

Međuvjerski dijalog ni na koji način nije jednostavan: odbrambene reakcije, neugodna komunikacija i želja ljudi da im ništa ne ugrozi duboko usađene principe neke su od zamki koje lahko osujete i najbolje poduzeće.

***

Ovaj vodič fokusira se na međuvjerski dijalog među Jevrejima, kršćanima i muslimanima zato što oni pripadaju abrahamovskoj / ibrahimovskoj tradiciji. Međutim, zbog toga se ne smije izbjegavati ili zanemarivati potreba izrade sličnih dokumenata za međuvjerski dijalog s hinduistima, budistima i pripadnicima drugih neabrahamovskih religija. Naprotiv, budući da preko 80 procenata svih muslimana živi na Indijskom potkontinentu i u Aziji, muslimani imaju daleko više svakodnevnih kontakata s njima, nego s Jevrejima i kršćanima. Naš vodič odgovor je na širenje područja međuvjerskih odnosa između Jevreja, kršćana i muslimana u aktuelnim geopolitičkim promjenama.

Brand

CNS

Težina 290 g
Dimenzije 21 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

99589958022951

Broj stranica

207

Scroll to Top