Zagoreni šećer

43,60 KM

Kategorije: ,

Zagoreni šećer vodi nas u Indiju gdje upoznajemo umjetnicu Antaru,čiji se život krene razmotavati u neželjenom smjeru kad joj majka oboli i počinje gubiti pamćenje. Majčina bolest Antari stvara pritisak koji je neminovno vodi u prošlost i djetinjstvo, prisiljava je na duboku introspekciju te izaziva cijelu paletu oprečnih osjećaja. Ona se lomi između ljubavi i mržnje, između prihvaćanja i odbijanja, za što ima mnoštvo razloga. Odrastala je zapostavljena i odbačena jer joj je majka u mladosti bila divlja djevojka, nesklona prihvatiti majčinstvo, kao i norme indijskog društva. U tom kompliciranom odnosu Antara ne bježi ni od pomisli o osveti, ali hoće li to i učiniti, ostaje neizvjesno do samoga kraja.

Izlazak debitantskog romana Avni Doshi na svjetskoj je književnoj sceni izazvao pravu buru. Ova hvaljena priča o otrovnoj ljubavi između majke i kćeri intenzivna je i duboka, bolno iskrena, preciznih i oštrih rečenica koje zarezuju u meko tkivo odrastanja i razbijaju mit o idealnom roditeljstvu. Zagoreni šećer gorkog je okusa, ali zauvijek urezan u sjećanje.

„Nepokolebljiv pogled na obiteljske veze i na to kako nas proklinju i razotkrivaju.“
Indian Express

„Predivno ispisano, emocionalno potresno i dirljivo u jednakoj mjeri.“
Žiri nagrade Booker 2020.

„Inteligentan debi koji zaslužuje uži krug nominacije za nagradu ‘Booker’. Zagoreni šećer o majkama i kćerima govori s tugom, skepsom i elektrizirajućom istinitošću.“
The Guardian

„Zagoreni šećer izvanserijska je poslastica. Elegantno napisana obiteljska priča koja cvrči mržnjom, nemoguće ju je ispustiti iz ruku. […] Uzmete ga u ruke zbog pitkog, stiliziranog pisanja, a zadržite zbog kiptećeg gnjeva.”
Observer

„Izvanredno pronicljivo, odvažno i sofisticirano djelo.“
Washington Post

Težina 419 g
Dimenzije 14 × 21.5 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

978-953-259-343-3

Broj stranica

296

Scroll to Top