Vremeplovna kada doktora Proktora

15,00 KM

Doktor Proktorov prdiprah druga je knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru, koji kod djece širom svijeta izaziva napade kikotanja.

Doktor Proktorov podrum prepun je genijalnih izuma. Luckasti pronalazač se pomoću vremeplovne kade vratio u doba svoje mladosti i pokušao da vrati davno izgubljenu ljubav, Juliette Margarin. Međutim, prošlost nije lako promijeniti i, kad upadne u nevolje, doktor Proktor šalje šifriranu poruku Lisi i Bulleu, da se smjesta bućnu u vremeplovnu kupku i pohrle mu u pomoć. Lisa i Bulle će putovati uzduž i poprijeko po francuskoj istoriji, upoznati Jovanku Orleanku, pomoći da se napravi čuvena Eiffelova kula, pomrsiti konce Napoleonu, pretvoriti opsadu Bastilje u koncert, a iz svih nevolja izvlačiće se uz pomoć najgenijalnijeg izuma svih vremena – prdipraha. Troje neobičnih prijatelja još jednom će dokazati koliko su nasilnici, lopovi i inerešdžije glupi, nemoćni i smiješni. Pravo bogatstvo leži u znanju, mašti i radosti istraživanja, a snaga koja izvire iz ljubavi, prijateljstva i požrtvovanosti, jača je od svih armija. Bulle, Lisa i doktor Proktor tako na djelu potvrđuju ono što, inače, vole da kažu: „Kada prijatelji obećaju da nikada neće prestati pomagati jedni drugima, onda je jedan plus jedan plus jedan mnogo više od tri“.

Doktor Proktorov prdiprah druga je knjiga u serijalu o Doktoru Proktoru, koji kod djece širom svijeta izaziva napade kikotanja.

 

Brand

Malik

Dimenzije 14 × 20 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9789926200619

Broj stranica

299

Scroll to Top