To godišnje doba u Hakkariju

Napisano iz pera jednog od najznačajnijih suvremenih turskih pisaca, ovo djelo je istovremeno i roman, i priča, i pjesma s lirskim i epskim elementima, pa čak i drama i scenarij. Autorova je poruka pritom iznimno jednostavna: samo kroz stradanje za druge i zbog drugih čovjek se može očistiti od vlastitog stradanja. Riječ je o višestruko hvaljenom prijevodu, za koji je Kerima Filan dobila nagradu Fondacije za izdavaštvo FBiH za 2005. godinu.

22,25 KM

Kategorije: ,

To godišnje doba u Hakkariju je i roman, i priča, i pjesma s lirskim i epskim elementima, čak i drama i scenarij. Poruka ovog vrsnog i virtuoznog rukopisa je jednostavna do bola: samo kroz stradanje za druge i zbog drugih mi se možemo očistiti od svog stradanja. Nagrada za to dolazi u posljednji čas, a olakšanje je beskrajno i vrijedno truda.

Goran Samardžić

Čitanje prijevoda ovog rukopisa pravi je užitak zato što ga je uradio izvrstan znalac turskog jezika i veliki ljubitelj turske književnosti. Uz to, riječ je o osobi koja je i sama razvila profinjeni literarni senzibilitet, prijeko potreban za prevođenje ovakvih i sličnih književnih tekstova. Stoga sam uvjeren da će prijevod kolegice Filan, svojom ljepotom i ritmom, naprosto ponijeti čitaoca mameći ga da nastavi čitanje i ne dopuštajući mu da predahne sve do samoga kraja knjige.

Prof. dr. Ekrem Čaušević

Brand

Connectum

Težina 324 g
Dimenzije 19,5 × 12 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+11

Broj stranica

283

Scroll to Top