Ruska zima

20,00 KM

Kategorije: ,

Nezaboravna priča o putovanju jedne žene od mračnog svijeta Staljinove Rusije do savremenog Bostona i o tajni za koju bi sve učinila da je sakrije.

U ovoj uzbudljivoj priči o ljubavi i umjetnosti, izdaji i iskupljenju, tajanstveni komad nakita čuva ključ tajne koja će svima promijeniti život.

Odlučivši da proda na aukciji svoju izvanrednu kolekciju nakita, Nina Revska, nekadašnja velika baletska zvijezda Boljšog teatra, vjeruje da je konačno navukla zavesu na svoju prošlost. Umjesto toga, bivša balerina nađe se preplavljena uspomenama na svoju otadžbinu i događaje, veličanstvene i bolne u isto vrijeme, koji su pre pola vijeka promijenili tok njenog života.

U Rusiji je otkrila čaroliju pozorišta; zaljubila se u pjesnika Viktora Jelsina; zajedno sa svojim najdražim prijateljima – Geršom, briljantnim kompozitorom i prelijepom Verom, svojom najbližom prijateljicom – postala je žrtva staljinističkog terora. Takođe u Rusiji, strašno saznanje podstaklo je smrtonosni čin izdaje – i dosjetljivo bjekstvo koje je Ninu odvelo na Zapad i naposljetku u Boston.

Nina je pola života čuvala svoje tajne. Međutim, dvoje ljudi neće dozvoliti da prošlost počiva u miru: Dru Bruks, radoznala mlada saradnica bostonske aukcijske kuće, i Grigorij Solodin, profesor ruskog koji vjeruje da jedinstveni komplet nakita možda čuva tajnu njegove vlastite nejasne prošlosti. Zajedno, ovi slučajni partneri počinju da raspliću misteriju koja okružuje ljubavno pismo, poemu i ogrlicu nepoznatog porekla, pokrećući tako niz otkrovenja čije će im posljedice svima promijeniti život.

„Ruska zima je čudo koje me je nateralo da otkažem sve sastanke i ostanem budna do duboko u noć, odnevši me u svet intriga, poezije i romanse. Ruska zima me je podsetila zašto volim da čitam dobru prozu.“
Lorin Belfer, autorka knjiga City of Lights i Fierce Radiance

„O svojim likovima Dafne Kalotaj piše osećajno, duhovito i mudro. Poverovao sam u te likove i bilo mi je veoma stalo do njihove sudbine… Očaravajuće i zabavno štivo.“ < br> Oskar Ihuelos, dobitnik Pulicerove nagrade za najbolji roman

Brand

Nova knjiga

Težina 472 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

978-86-521-0668-4

Broj stranica

468

Scroll to Top