Posledice jednog pucnja

U vremenu u kojem je prisjećanje na Veliki rat prije svega regionalne prirode, autori uspostavljaju most između istoka i zapada.

2014. je bilo tačno sto godina otkako je u Sarajevu odjeknuo pucanj kojim je ubijen Franc Ferdinand. Taj pucanj ispaljen je iz belgijskog pištolja kojeg je u ruci držao Gavrilo Princip. Označio je i početak vijeka u kojem su Gavrilu Principu nadjevana najrazličitija imena: od junaka do teroriste, od anarhiste do nacionaliste, od bundžije do oslobodioca, od sirijskog dobrovoljca do donjeckog separatiste.

17,45 KM

Nema na zalihi

Besplatna dostava za Sarajevo na narudžbe veće od 50KM

  • Bez rizika! Povrat novca garantujemo.
  • Brza dostava.
  • Sigurno plaćanje.
Platite sigurno

Opis

2014. je bilo tačno sto godina otkako je u Sarajevu odjeknuo pucanj kojim je ubijen Franc Ferdinand. Taj pucanj ispaljen je iz belgijskog pištolja kojeg je u ruci držao Gavrilo Princip, austrougarski podanik, bosanski Srbin po rođenju, Jugosloven po opredjeljenju. Iz tog pucnja proizašao je niz ratova od kojih dva svjetskih razmjera. Označio je i početak vijeka u kojem su Gavrilu Principu nadjevana najrazličitija imena: od junaka do teroriste, od anarhiste do nacionaliste, od bundžije do oslobodioca, od sirijskog dobrovoljca do donjeckog separatiste.

Dodatne informacije

Težina390 g
Dimenzije19 × 13 cm
Autor

,

Uvez

ISBN

978-86-7102-492-1

Broj stranica

236

Godina

Brand

Brand

Clio

Klepsidra

Scroll to Top