Porijeklo

25,00 KM

Kategorija:

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije i religiozne ikonologije, stiže u ultramoderni Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao velikoj objavi – otkriću „koje će zauvijek promijeniti lice nauke“. Domaćin te večeri je Edmond Kirsch, četrdesetogodišnji milijarder i futurista, koji je stekao svjetsku slavu zahvaljujući zapanjujućim visokotehnološkim otkrićima i hrabrim predviđanjima. Kirsch, koji je prije dvadeset godina bio jedan od prvih Langdonovih studenata na Harvardu, sprema se da objavi zadivljujuće otkriće… otkriće koje će dati odgovor na ključna pitanja ljudskog postojanja.

Od samog početka, Langdon i nekoliko stotina gostiju zadivljeni su prezentacijom, a harvardski profesor ubrzo uviđa kako je ona mnogo kontroverznija nego što je pretpostavljao. Međutim, ta pažljivo pripremljena večer iznenada se pretvara u haos, a Kirschovo dragocjeno otkriće na rubu je da bude izgubljeno zauvijek. Suočavajući se s ogromnom opasnošću, Robert Langdon je primoran na očajnički bijeg iz Bilbaoa. S njim je i Ambra Vidal, otmjena direktorica muzeja, koja je pomagala Kirschu da pripremi ovaj provokativan događaj. Langdon i Vidalova odlaze u Barcelonu, i upuštaju se u opasnu potragu za tajanstvenom šifrom koja otključava Kirschovu tajnu.

Dok prolaze kroz mračne hodnike skrivene historije, Langdon i Vidalova moraju izbjegavati tajnog neprijatelja čija velika moć, čini se, potiče iz španske kraljevske palače… neprijatelja koji će preduzeti sve kako bi ušutkao Edmonda Kirscha. Tokom potrage prepune savremene umjetnosti i zagonetnih simbola, Langdon i Vidalova otkrivaju tragove koji ih dovode do Kirschovog otkrića… i zapanjujuće istine koja nam je dugo izmicala.

„Ljubitelji Da Vincijevog koda radujte se! Profesor Robert Langdon ponovo rješava misterije univerzuma.“

People Magazine

„Živahna nova knjiga koja sučeljava kreacionizam i nauku, i najvjerovatnije će biti podjednako kontroverzna kao i Da Vincijev kod. U Porijeklu, drski futurista Edmond Kirsch iznosi teoriju tako hrabru, tako odvažnu da, kako skromno kaže: ‘Neće uzdrmati vaše temelje; srušit će ih.’ Kirsch, naravno, govori o čitavom svijetu, jer to je ono o čemu Brown piše. Brown i ozbiljne ideje idu jedno s drugim, a ponajviše u Porijeklu.“

Janet Maslin, The New York Times

Brand

Buybook

Težina 674,4 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Scroll to Top