Njen ja

22,00 KM

Kategorije: ,

Od vremena dinastije Pahlavi pa sve do danas, preko starih četvrti Teherana do pulsirajućeg Pariza, odvija se gorko-slatki život Alija Fetaha i njegove porodice: djeda, oca i majke, te sestre Merjem.

Sudbina imućne porodice obilježena je događajima i potresima kroz koje je Iran prošao u 20. stoljeću: šahovom reformom, revolucijom, ratom, pokušajima vesternizacije i borbom za očuvanje tradicionalnog načina života. Ali uprkos turbulentnim zamasima iranske historije, humane vrijednosti i ljubav Fetahovih ostaju netaknute.

Priča o životu porodice smjenjuje se s unutrašnjim svijetom glavnog junaka. U Alijevim mislima vrijeme postaje nelinearno dok sjećanja, asocijacije, boje, osjećaji i mirisi neprestano naviru. U šarenilu ovog kaleidoskopa jedna slika je vodilja – njegova voljena – ljepotica Mahtab, čija je tragična sudbina obilježila Alijev život.

Roman Reze Amirkhanija suptilno je i duboko filozofsko promišljanje o krhkosti postojanja, o neizbježnosti smrti i besmrtnosti, o biti ljubavi i o odnosu čovjeka s Bogom.

Brand

Buybook

Autor

Godina

Uvez

ISBN

9789926445300

Broj stranica

410

Scroll to Top