Nijednom nogom u grobu

18,00 KM

Kategorije: ,

Još jedna godina i ja još uvijek ne volim stare ljude. Ja? Ja sam star samo 83 godine.

Hendrik Groen je naizgled starac, ali daleko od toga da se tako osjeća i ne planira uskoro umrijeti. Istini za volju, on se sve manje kreće, njegove noge su slabije, i češće posjećuje doktora nego što bi želio. Tehnički gledano on jeste…stariji. Ali on ne mari za to.

Hendrik piše svoj tajni dnevnik, u kojem opisuje godinu dana života u staračkom domu u Amsterdamu. U njemu otkriva sve uspone i padove, komične i tragične situacije, a u svemu tome nastoji biti tipični macho man. No, kada u starački dom doseli žena za kojom je uvijek čeznuo, on se mijenja iz temelja: on polira svoje cipele (ali i zubnu protezu), začešljava ono malo kose koja mu nije opala i pokušava napraviti nešto od ostatka svog života, a to mu baš i ne polazi za rukom…

Nepopustljivi Hendrik Groen – najneverovatniji heroj Holandije – postao je kulturni fenomen u svojoj zemlji, a sada on i njegov anoniman tvorac osvajaju svijet. “Nijednom nogom u grobu” ne samo da će oduševiti starije čitaoce svojim duhovitosti i aktuelnom problematikom, već će sigurno oduševiti i one koji još dugo neće biti njegovi savremenici.

Brand

Šahinpašić

Težina 444 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

978-9958-41-716-0

Broj stranica

293

Scroll to Top