Naša neočekivana braća

22,00 KM

Kategorija:

Alec, sredovječni crtač, i Eve, književnica i autorica kultnog bestselera, jedini su stanovnici malenog otoka na atlantskoj obali. Drže se dalje jedno od drugog, sve do dana kada ih neobjašnjiv prekid u radu svih sredstava komunikacije natjera da izađu iz svoje ljubomorno čuvane samoće. Šta se dogodilo? Je li planeta pretrpjela kataklizmu nakon stalnih prijetnji nuklearnim sukobom i terorističkih napada širih razmjera? Šta se dogodilo na obližnjim otocima, na obali, u ostatku zemlje, na ostatku planete?

Alec postepeno raspliće klupko misterije i zahvaljujući starom prijatelju Moru, koji je postao bliski savjetnik predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, uspijeva rekonstruirati tačan slijed događaja. Iako je katastrofa izbjegnuta, otkriva Alec, to se dogodilo na toliko čudan i tako neočekivan način da historija više neće moći nastaviti svojim ranijim tokom.

Buran susret naših dezorijentisanih savremenika s neočekivanom braćom koja tvrde da potiču iz stare Grčke i koja posjeduju medicinsko znanje mnogo naprednije od našeg, pretvara ovaj roman u modernu bajku velike dramatične snage.

Brand

Buybook

Težina 320 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9789958306297

Broj stranica

234

Scroll to Top