Ministarstvo potpune sreće

25,00 KM

Kategorija:

Besplatna dostava za Sarajevo na narudžbe veće od 50KM

  • Bez rizika! Povrat novca garantujemo.
  • Brza dostava.
  • Sigurno plaćanje.
Platite sigurno

Opis

Ministarstvo potpune sreće vodi nas na dugogodišnje putovanje – od prenaseljenih četvrti Starog Delhija, preko napredne nove metropole i dalje, do Kašmira i šuma središnje Indije, gdje je rat mir a mir – rat, i gdje se, povremeno, proglašava “normalnost“.

Anjum, koja je nekad bila Aftab, prostire izlizani tepih na gradskom groblju koje naziva domom. Jedna beba pojavljuje se iznenada na ulici, malo poslije ponoći, u kolijevci od smeća. Zagonetna S. Tilottama prisutna je koliko i odsutna u životima trojice muškarca koji su je voljeli.

Ministarstvo potpune sreće istovremeno je i snažan prigovor i dirljiva ljubavna priča, ispričana šapatom, vikanjem, uz suze a ponekad i smijeh. Njeni junaci, ljudi koje nemilosrdno lomi svijet u kojem žive, bivaju spašeni, iscijeljeni ljubavlju i nadom. Zbog toga, oni su i čvrsti i krhki, i nikada se ne predaju.

Ova veličanstvena knjiga redefinira šta roman može uraditi i šta može biti. I pokazuje, na svakoj stranici, čudesan pripovjedački dar Arundhati Roy.

“Dar Arundhati Roy najbolje se ogleda u prikazivanju ličnih tema: poetskoj deskripciji i sposobnosti da prikaže složenu aritmetiku ljubavi i pripadnosti… Ministarstvo potpune sreće uspijeva da pronađe nadu u proživljenim tragedijama.“

Michiko Kakutani, The New York Times

“Neustrašiv… zaprepašćujuće lijep – žestok, veličanstveno prkosan roman… tako potpuno ostvaren da djeluje intimno, a ipak odzvanja tragikomedijom mita… Jednom u deset godina, ako imamo sreće, ovakav roman izroni iz učmalosti života, postavljajući važno pitanje naše globalne ere. Roman Royeve uzbudljiv je i neophodan odgovor za ovu deceniju.“

John Freeman, The Boston Globe

Dodatne informacije

Težina525,6 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

9.79E+12

Brand

Brand

Buybook

Ministarstvo potpune sreće
25,00 KM
Scroll to Top