Mape

12,00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:

Besplatna dostava za Sarajevo na narudžbe veće od 50KM

  • Bez rizika! Povrat novca garantujemo.
  • Brza dostava.
  • Sigurno plaćanje.
Platite sigurno

Opis

Od njujorške podzemne željeznice do ulica Sarajeva, prva zbirka poezije Johna Freemana bilježi uticaj mjesta na ljudsko iskustvo. Bilo da se radi o Bejrutu, Rio de Janeiru, Parizu, Rimu, ili negdje bliže kući, svaka od pjesama je intimni portret koji baca svjetlo na ono što većina mapa ne može prikazati. Freeman se kreće u međuprostoru satkanom od porodičnog i kulturalnog nasljeđa – između ruševina i građevina, bolesti i sjećanja. Urbana, topla, lična i tužna, zbirka Mape nudi saosjećajan uvid u to šta znači biti Amerikanac o ovom periodu imperije.

“Ono što ovaj izvrsni i snažni poetski prvenac Johna Freemana mapira su teritorije gubitka, boli, nasilja i suočavanja koji život čine. Kao i teritorije ljubavi, sjećanja, i nesputane strasti koji taj život čine vrijednim življenja. Mape su utjeha i poslastica.”

Tracy K. Smith

“Zapanjujuća zbirka poezije Johna Freemana isprva nam pokazuje Ameriku kakvu se nekad i povremeno još uvijek može iskusiti u vakuumu, izdvojenu iz brutalne patnje svakodnevne u većem dijelu svijeta. Zatim nas vodi u svijet gdje se ljudska nježnost žrtvuje i sahranjuje iz dana u dan. U Freemanovim rukama i mali događaj, čak i najsitnija gesta, svjedoči o našoj istrajnosti i lomljivosti. Neutješne, pune ljubavi, opterećene uspomenama, osviještene, ali nekako i dalje tvrdoglavo pune nade, ove pjesme nam pomažu sagledati svijet koji tek počinjemo mapirati.”

Mark Doty

Dodatne informacije

Težina300 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

88

Brand

Brand

Buybook

Scroll to Top