Male crvene stolice

22,00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:

Jedne noći, usred zime, u irski gradić Cloonoila stiže tajanstveni stranac. Mračnjački zgodan, sofisticiran i harizmatičan, doktor Vladimir Dragan je pjesnik, samoproglašeni holistički iscjelitelj i jedva dočekani prekid monotonije seoskog života. Lijepa crnokosa Fidelma McBride ubrzo biva opčinjena i, prkoseći okovima braka i konvencije, okreće se njemu ne bi li izliječio njene najdublje patnje.

Iluzija biva naglo okončana kad, krenuvši jednog jutra na groblje da oda počast Yeatsu, doktor Vlad biva uhapšen i raskrinkan kao zloglasni ratni zločinac i masovni ubica. Zajednica Cloonoila je užasnuta ovim otkrićem, ali najviše Fidelma, koju će natjerati da skupo plati za svoje zastranjivanje i žudnju. Osramoćena i potpuno sama, ona kreće na vrlo mučno putovanje koje će, na kraju, ponuditi i mogućnost iskupljenja.

“Hrabro zamišljeno i potresno… Pored proslavljenih darova lirizma i mimetičke preciznosti O’Brienove, ovdje nalazimo novu, uznemirujuću naratorsku viziju koja prije sugeriše Kafku nego Joycea… Djelo meditacije i pokore.”― New York Times Book Review, “Editors’ Choice”

“Izuzetan roman… Izvanredan i uznemirujući.”― New Yorker

Brand

Buybook

Težina 321.6 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

249

Scroll to Top