Knjiga ljubavi

38,00 KM

Nema na zalihi

Kategorije: ,
Platite sigurno

Uhom samo tvoj glas čujem.
Srce je svu pričljivost uma pokralo. 

Ljubav nevidljivim pismom piše,
da bi moja duša tu praznu stranicu
čitala i prisjećala se.


Sufijskog mistika i pjesnika Dželaluddina Rumija najviše vole zbog njegovih stihova koji iskazuju zanos i misterij svih oblika ljubavi – erotske, platonske, božanske – a Coleman Barks je u ovoj prekrasno inspirirajućoj zbirci sabrao najbolje među njima.

Prepjevani, kako to samo Barks zna, s puno svježine, intenziteta i ljepote, ovi zapanjujući i obilati stihovi govore o iskustvu “cjelovitosti” koju osjećamo kada smo u istinskoj ljubavi, o žalosti zbog gubitka ljubavi, te o svim međustanjima: od ludila iznenadne zaljubljenosti, preko pretvaranja romanse u duboko prijateljstvo, do uranjanja u božansku ljubav.

Rumi, vrhunski pjesnik ljubavnoga, istražuje sve “veličanstvene predjele srca” otvarajući nas onome što kroz nas ljubi. Coleman Barks je ovog srednjovjekovnog perzijskoga pjesnika i duhovnoga genija s područja današnjeg Afganistana učinio najpopularnijim pjesnikom današnje Amerike. Ovaj zavodljivi svezak najbolje otkriva Rumijevu čaroliju i dubinu.


“Misterij je kako se srce može pretočiti u naizgled jednostavne riječi.”
Robert Bly, slavni američki pjesnik i prevoditelj

“Rumijev obilat metaforički iskaz koji govori o ljubavi i važnosti sjedinjavanja s njom zamamno je štivo… lijepo i razumljivo.”
Booklist

“Zlato vjerojatno najvećeg pjesnika na svijetu izlijeva se na nas preko riječi Colemana Barksa.”
Jack Kornfield, autor knjige Staza sa srcem

“Čista ekstaza.”
Deepak Chopra, autor knjige Put do ljubavi

“Još jedan savršen dragulj majstorskog prevoditelja Rumijeve poezije.”
Roger Housden, autor knjige Deset pjesama koje će vam promijeniti život i U potjeri za Rumijem

“Rumijevi prijevodi Colemana Barksa, uz njegove priče o vlastitom dubljem putovanju u ljubav, ključevi su koji nam dopuštaju otvoriti vrata onoj čežnji koja nas dovodi do jedinstva s Voljenim. Ako želite stići kući, krenite odavde, uz ljubav i život i stihove koji nas podsjećaju što smo mi.”
Oriah Mountain Dreamer, autorica knjiga Poziv i Ples

Težina 307 g
Dimenzije 14 × 21,5 cm
Autor

Godina

Uvez

ISBN

978-953-259-052-4

Broj stranica

232

Scroll to Top