JUŽNO OD ŠIROKE ULICE

Četrnaest smo godina čekali novi roman iz pera jednog od najupečatljivijih pripovjedača američkog iskustva u drugoj polovici dvadesetog stoljeća. Pat Conroy, koji se uvrstio među najbolje romanopisce naših dana djelima More je široko (The Water is Wide), Veliki Santini (The Great Santini), Stegovni gospodari (The Lords of Discipline), omiljenim Gospodarom plime i Glazbom s plaže, objavljenom u izdanju Algoritma, nagradio je naše strpljenje moćnom kronikom prijelomnih događaja u povijesti svoje domovine, ispričanom s početka i kraja jednog osebujnog životnog puta.

Pripovjedač romana Južno od Široke ulice nosi znakovito ime Leopold Bloom King, premda ga uglavnom zovu samo Leo. Sudbonosnog 16. lipnja 1969. – na Bloomsday, dan svojeg slavnog književnog imenjaka – Leo, koji raznosi novine u području južno od Široke ulice u gradu Charlestonu u Južnoj Karolini, upoznaje niz ljudi s kojima će mu se sudbina zauvijek čvrsto ispreplesti. Dvadeset godina poslije, u San Francisku, Leo će ponovno susresti neke od njih, i poći tragom otkrića koja će stubokom promijeniti njegovo poimanje vlastitog života i svijeta u kojem živi.

Algoritmov urednik Zlatko Crnković s posebnim ponosom donosi kapitalno djelo Pata Conroya Južno od Široke ulice u prijevodu Predraga Mavara, kao knjigu koja se od prvog retka usijeca u pamćenje i ondje zasvagda ostavlja trag.

11,70 KM

Nema na zalihi

Težina 1146 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

548

Scroll to Top