Ja mrzim internet

22,00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:
Platite sigurno

Šta bi bilo da kažeš istinu i cijeli svijet je čuje? Šta bi bilo da živiš u zemlji koja je zaglibila u internetski bijes? Šta da si žena koja živi u društvu koje mrzi žene?

Radnja romana Ja mrzim internet smještena je u San Francisco 2013. godine i na komičan i opscen način pruža uvid u živote žrtava digitalnog booma. Dok milijarde tvitova potpiruje džentrifikaciju grada a ljudske olupine se gomilaju, grupa prijatelja saznaje šta znači biti beskoristan u novom svijetu koji prezire besmislenost i neprofitabilnost.

U svom prvencu, Jarett Kobek povlači ključna pitanja našeg vremena. Zašto aplaudiramo bogaćenju direktora na račun slabih i nemoćnih? Zašto se odričemo svog intelektualnog vlasništva? Zašto je aktivizam 21. vijeka sveden na niz predavanja o moralu ukucanih u uređaje koje su izradili robovi?

Ovaj roman nam nudi objašnjenje interneta u najokrutnijem obliku.

„Knjiga Ja mrzim internet je možda dala odgovor na meni jako bitno pitanje: zašto često osjetim val mučnine nakon što se ulogujem.“

Vol 1 Brooklyn

„Usitnjen politički i kulturni vrisak, kontinuiran krik o moći i moralu u novom dobu globalizacije. (…) Ova knjiga ima duše koliko i petlje.„

The New York Times

Težina 360 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

302

Brand

Buybook

Scroll to Top