JA I KALISTO

Svijet Luke Skjavetića, mladog doktora astrofizike, prostire se od istarskog gradića Mednjana, planetarno poznatog po malvaziji, pa sve do američkog Stjenjaka gdje se uzdiže kupola najvećeg i najbeskorisnijeg opservatorija na svijetu – Mount Dolymara.
Tajni zapisnik inkvizicije sa saslušanja Galileja i njegov crtež neobičnog asteroida pokraj Jupiterova mjeseca Kalisto, koji je stoljećima ležao skriven u vatikanskim arhivima natjerat će Luku da se vrati u stari kraj i napušteni bakin silos pretvori u zvjezdarnicu. A u rodnom ga Mednjanu u punom sazivu čeka najčudnija postava ljudske komedije, urnebesna kakofonijska simfonija, fauvistički kolaž – izvorni hrvatski reality-show.
No oči strasnog kozmičkog voajera i lovca na asteroide zabljesnut će liječnica Bianka, a njihova veza naći će se na kušnji kad im se u život uplete zvijer u obliku sezonskog radnika potpuno fantastičnih tjelesnih svojstava.
Svojim drugim romanom Ja i Kalisto Dejan Šorak će naizgled ležernim, ponekad apsurdnim, ponekad jetkim ali najčešće duhovitim zarezima imaginarnog pera zasjeći u tkivo dvadeset prvog stoljeća. Cijeli svijet je na pozornici u mikrokozmosu malog gradića gdje svemirski basovi iznad globaliziranog sela puštaju vibru od koje trnu zubi.
Dejan Šorak drži prst na žili kucavici čovječanstva i odbrojava. Jer izgleda da je kucnuo čas. Oni su tu!

11,70 KM

Nema na zalihi

Kategorija: Oznaka:

Besplatna dostava za Sarajevo na narudžbe veće od 50KM

  • Bez rizika! Povrat novca garantujemo.
  • Brza dostava.
  • Sigurno plaćanje.
Platite sigurno

Opis

Kupite ovu knjigu na našoj stranici putem online narudžbe na vašu adresu bilo gdje u BiH, ili provjerite da li je knjiga dostupna na nekom od Connectumovih prodajnih mjesta u Sarajevu

Dodatne informacije

Težina630 g
Autor
ISBN

9.53E+09

Broj stranica

Brand

Brand

Algoritam

Scroll to Top