Heroj

19,00 KM

Availability: Na zalihi

Kategorija:
Platite sigurno
Saskia De Coster (rođena 1976. u Leuvenu, Belgija) vizuelna je umjetnica i književnica. Autorica je nekoliko romana od kojih su najpoznatiji Dit is van mij (Ovo je moje), Mi i ja i Heroj. Ovo je moje i Mi i ja nominirani su za književnu nagradu AKO i za Zlatnu sovu, a za roman Heroj dobila je nagradu Cutting Edge za najbolji nizozemski roman 2008. Djela su joj prevedena na više svjetskih jezika.
„Zahvaljujući Mamlazu otkrila sam u sebi osjećaj za koji nisam ni znala da su ga ljudi u stanju imati. Mržnju vrtoglave dubine. (…) Sad sam imala osovinu oko koje se moje postojanje, ili ono što je prolazilo za to, moglo okretati. Bila sam mu zahvalna.“
Mamlaz i Lien sami prijavljuju svoj nestanak, pa čak u vlastitoj režiji daju štampati plakate. Ali onda ih sudbina razdvaja.
Nakon niza godina jedan vojnik je preživio napad na glavni štab. U napadu je sve uništeno i svi su poginuli. Novinarka Lien mora potražiti vojnika i vratiti se s njegovom pričom. Ali kad Lien čuje njegovo ime, pred njom ponovo uskrsava prošlost.
Težina 144 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

94

Brand

Buybook

Heroj
19,00 KM

Availability: Na zalihi

Scroll to Top