Gospodar prstenova – Dvije kule

65,00 KM

Kategorija:

Drugi dio trilogije Gospodar prstenova

Družina je razbijena. Neki se očajnički spremaju za rat protiv drevnog Sauronova zla. Drugi se moraju nositi s izdajom čarobnjaka Sarumana. Samo su Frodo i Sam preostali da odnesu ukleti Prsten Moći kako bi se uništio u Mordoru, mračnom kraljevstvu gdje Sauron neprikosnoveno vlada. Vodič im je Golum, požudno i prijetvorno stvorenje koje robuje iskvarenosti Prstena.

Nastavlja se veličanstvena i očaravajuća pustolovina koja je započela u Prstenovoj družini i koja će dosegnuti potresan vrhunac u Povratku kralja.

“Iznimna priča. Obrađuje predivnu temu. Vodi nas u mnoge čudne i zapanjujuće događaje, od kojih su neki veličanstveni, u krajoliku gdje je sve izmišljeno – šuma, polje, rijeka, divljina, grad i rase koje žive u njima.”

– The Observer

“Remek-djelo književnosti 20. stoljeća. Ovaj nam roman pripovijeda o novim stvorenjima i novim zemljama, od divota Lothloriena do užasa Mordora. Prepun je pustolovina koje nas očaravaju i riječi ljepote koje nam sve oslikavaju živim bojama.”

– Sunday Telegraph

“Izvanredno djelo – čisto uzbuđenje, tečno pripovijedanje, moralna toplina, otvoreno uživanje u ljepoti, ali uzbuđenje iznad svega.”

– The New York Times

“Ni jedan pisac nikad nije tako uspješno i uvjerljivo stvorio vlastitu mitologiju i udahnuo joj blistav život (…) u prozi koja pripada onom najljepšem što je objavljeno u ovom sumornom desetljeću.”

– Anthony Boucher

Dimenzije 15 × 23 cm
Autor

Godina

Uvez

Broj stranica

432

Scroll to Top