Gdje ste bili kad se spuštao mrak

25,00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:

Početkom novog milenija, Isak, dobrostojeći poslovni čovjek, ali nezadovoljan svojim životom, pokušava okupiti svoje prijatelje iz srednjoškolskih dana, s kojima se nije vidio preko trideset godina. Mjesto susreta je Istanbul. Svi osim Isaka (Nedžmi, Jorgo, Niso, Šeli, Šebnem), izgradili su svoje živote u nekim drugim gradovima, u nekim drugim državama. Niko od njih nije pronašao sreću, niti ostvario snove o pravednijem društvu.

Tokom 70-ih, uprkos protivljenu porodice a u skladu s očekivanjima tog vremena, i Isak će se okrenuti ljevičarskim idejama. Međutim, u sljedećih trideset godina, on će postati dio sistema protiv kojeg se u mladosti bunio. Oženit će se Jevrejkom, dobiti dvoje djece, naslijediti očev posao, koji će razviti i koji će mu donijeti veliki imetak.

Iako ovo izgleda kao obična priča o čovjeku koji se predao mirnom životu i pokorio životnim okolnostima, Isak tokom dugog niza godina nije odustajao od pobuna. Zahvaljujući imetku koji je stekao, često putuje kako bi upoznao nove gradove i države. Ima kolekciju fotografija dovoljno veliku da bi mogao organizovati nekoliko izložbi. I mnogo ploča i CD-ova. I iako se čini da njegov život protiče bez važnih događaja, bez uzbuđenja, duboko će ga potresti neočekivano saznanje. I natjerati ga da preispita svoj život. I odluke koje je donio.

Sve ovo protkano je razmišljanjima o posljedicama rata, vojne diktature i o položaju nacionalnih manjina…

Brand

Buybook

Težina 696 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

651

Scroll to Top