Emocionalni razvoj i emocionalna inteligencija : pedagoške implikacije

“Ova knjiga otok je s blagom informacija o stanju istraživanja o emocionalnoj inteligenciji i njegovim implikacijama i primjenama u odgojno – obrazovnoj svakodnevnici. Nepocjenjiv je izvor obavijesti za znanstvenike i nastavnike.”
(prof. dr. Jon Kabat-Zinn, Univerzitet u Massachusettsu)

“Ova knjiga silno je korisna jer definira, redefinira i produbljuje koncepciju emocionalne inteligencije. U njoj se pružaju uvjerljivi dokazi da se socijalnu kompetenciju može poučavati i naučiti. Poglavlja su temeljito potkrijepljena i predstavljaju solidan teorijski okvir. Poruka ove knjige ne može biti primjerenija.”
(prof. dr. Joel Elkes, Univerzitet u Louisvilleu)

“Ovo je vjerovatno najvažnija knjiga s područja obrazovanja objavljena u posljednja dva desetljeća. Združivanje teoretičara i praktičara izvor je dubokih, no ujedno i utemeljenih spoznaja. Malokad su se znanstvena istraživanja, odgojno-obrazovna praksa i zdrav razum stopili na tako poticajan i zanimljiv način. Svako će poglavlje potaknuti one koji žele razumjeti djecu i mlade i poboljšati njihovo socijalno i emocionalno učenje da razmisle što čine i kako to čine”
(prof. Maurice Elias, Univerzitet Rutgers)

56,00 KM

Nema na zalihi

Težina 660 g
Dimenzije 23 × 15 cm
Autor

,

Uvez

meki

ISBN

953-6101-35-1

Godina

Scroll to Top