BOLNA TOČKA

George Hall je nenametljiv, povučen čovjek, ne sasvim načisto s emocionalnim zahtjevima očinstva ili dobrodušnošću kao takvom. George ne razumije nove, moderne opsesije pričanja o svemu. No neke se stvari u životu jednostavno ne mogu ignorirati.

U dobi od šezdeset jedne godine, navikava se na spokojan život u mirovini, namjerava podići sjenicu u svojem vrtu, čita povijesne romane i sluša džez. A onda njegova kći Katie objavljuje da se namjerava preudati. Njezin je odabranik vrlo neprikladni Ray, iako ni sama ne može odlučiti voli li zapravo Raya ili samo njegovu ljubav prema njezinu sinu Jacobu. Katien brat Jamie smatra da Ray ima ruke davitelja, a Katiena majka Jean pomalo je izbezumljena svim tim planiranjem i svađama oko vjenčanja, što je svakako stalo na put prilično zadovoljavajućoj ljubavnoj vezi s jednim od muževih bivših kolega.

Neprimijećen u svoj toj halabuci, George slučajno otkriva zlokobnu leziju na svojem boku. Za Georgea je ta lezija neupitno tumor, odnosno kancerogeni tumor, dakle: rak. Dijagnoza kao presuda. Za obiteljskog liječnika, riječ je o prolaznoj oteklini i ekcemu koji će se riješiti postupno, jednostavnim nanošenjem krema. Ne pomažu ni kreme, ni specijalisti dermatolozi, ni psihijatri. U Georgeovoj glavi lezija se razvija i prijeti.

Roman Bolna točka iz pera Marka Haddona, autora međunarodne senzacije, romana Neobičan slučaj sa psom u noći, bio je finalist nagrade Costa (bivše Whitbreadove nagrade). Andrea Zlatar vam ovo remek-djelo predstavlja u prijevodu Vlatke Jurić i uz originalnu ilustraciju.

11,70 KM

Availability: Na zalihi

Težina 924 g
Autor

Godina

Uvez

ISBN

9.79E+12

Broj stranica

416

BOLNA TOČKA
11,70 KM

Availability: Na zalihi

Scroll to Top