50 grafičkih mapa za čitanje, pisanje i druge nastavne aktivnosti

Knjiga sadrži 50 grafičkih mapa koje se mogu primijeniti u nastavi pojedinih nastavnih predmeta i u različitim nastavnim aktivnostima. Grafičke mape su izradile učiteljice i nastavnice zajedno sa svojim učenicima. Korištenje grafičkih mapa u nastavi pomaže učenicima kako bi postali aktivni učesnici. Knjiga je bogat izvor ideja, praktičnih učeničkih primjera, sugestija i preporuka za izradu i primjenu grafičkih mapa.

Grafičke mape mogu se primijeniti u razrednoj i predmetnoj nastavi. Knjiga je stoga namijenjena učiteljicama/učiteljima i nastavnicima koji žele obogatiti svoju nastavu grafičkim mapama. Metodičarima pojedinih nastavnih predmeta knjiga pruža vrijedan uvid u izdradu i primjenu vizualnih nastavnih strategija.

37,00 KM

Dr. Karen Bromley istaknuta je SUNY profesorica na Univerzitetu Binghampton (New York), jedna je od vodećih stručnjakinja u području nastave čitanja i pisanja. Dr. Linda Irwin-DeVitis profesiroica je u Odjelu za nastavu i učenje na Darden koledžu pri Univerzitetu Old Dominion (Norfolk, Virginia). Marcia Modlo bila je direktorica za izradu kurikuluma u Središnjem školskom distriktu Vestala u New Yorku.

Brand

Educa

Težina 444 g
Dimenzije 40 × 21 cm
Autor

, ,

Uvez

meki

ISBN

978-953-6101-82-5

Scroll to Top